Testimonials

Testimonials 2018-09-04T15:35:37+02:00

Een aantal ondernemers, die Johan als Business Mentor hebben ingezet, vertellen over hun ervaringen.

Cor

Een ervaren ondernemer, heel creatief, gepassioneerd, met veel goede ideeën, en verschillende activiteiten. Had zijn zaken goed voor elkaar. Lange tijd succesvol, maar op een gegeven moment vroeg hij zich af: “is dit het nou?”. Hij begon te twijfelen aan zichzelf en benaderde mij als Business Mentor. Na enkele gesprekken was dit zijn enthousiaste reactie.

“Ik weet nog, dat ik op het punt stond om als ondernemer te stoppen, tot ik jou vroeg om eens naar mij te luisteren. Na enkele gesprekken met jou was ik uit mijn dip! Dit heb jij voor elkaar gekregen door te luisteren naar mij en mij te confronteren met mijn zwakheden. En kijk, we zijn nu een hele tijd verder en ik heb nog steeds niet voor een werkgever gewerkt! Jouw sterke punten zijn: je weet goed te analyseren, kunt goed luisteren, hebt geen manipulatief gedrag, bent gedreven in wat je doet en je bent, naast jouw commerciële vaardigheden, heel sociaal.”

Evelien

Een dame, die naast haar baan een bedrijf had opgezet, waarin ze haar creativiteit en droom helemaal in kwijt kon, maar doordat het bedrijf erg hard groeide, liep ze aan verschillende kanten vast. Dit komt nogal eens voor bij pioniers, die een geweldig idee hebben, daarmee keihard aan de slag gaan, klanten binnenhalen en al snel worden ze geconfronteerd met allerlei problemen, waar ze geen raad mee weten. Want er is zoveel gefocust op het in de markt zetten van het product, dat bijvoorbeeld een goede administratie ontbreekt, zowel voor de inkoop als voor de verkoop.

Als er dan niet snel wordt ingegrepen, gaat het bedrijf ten onder aan zijn eigen groei!

“Ik vind je een keigoede coach, omdat je zo goed luistert en daardoor meteen de vinger op de zere plek legt. Na één enkel gesprek, kon ik 10 stappen vooruit zetten!”

Diana

Ze was er, na een drukke baan, een tijdje uit geweest, doordat ze zich een paar jaar gericht had op het opvoeden van haar twee zoontjes. We hebben een aantal gesprekken met elkaar gehad, waarbij ik haar continu aan het denken heb gezet. Dit was haar reactie, toen ik haar vroeg mij een referentie te geven.

“Toen mijn kinderen nog klein waren, wilde ik op een gegeven moment weer aan de slag met mijn eigen bedrijf. Echter, mijn zelfvertrouwen was op dat moment niet groot te noemen. Doordat jij, als coach, goed kunt luisteren, ook veel geduld hebt, en mij regelmatig uit wist te dagen, is mijn zelfvertrouwen flink gegroeid. En heb ik weer een goede business opgebouwd!”