Business Mentor

Business Mentor 2020-10-30T15:18:10+01:00

Een Business Mentor helpt jou als ondernemer verder.

Business Mentor, Business Coach, vaak worden deze termen door elkaar gebruikt, terwijl er toch een verschil tussen deze twee bestaat.

De Business Mentor is iemand, die een grote ervaring en kennis van de situatie heeft en de ander dus met raad en daad terzijde kan staan.

In het Engelse woordenboek lezen we dat “Coach” is een “koets, die gewaardeerde personen brengt van waar zij waren naar waar zij willen zijn”. De Coach is dus een voertuig, een middel om te komen van A naar B, maar niet iemand die ervaring of kennis inbrengt en aanwijzingen geeft.

Dus: de Coach brengt zelf geen kennis in, maar stimuleert en ontwikkelt de kennis van de coachee. De Mentor daarentegen is een ervaringsdeskundige, een ervarener professional, die de eigen ervaring inbrengt in de mentorrelatie.

Advies van een Business Mentor: Don't compare yourself to others

Nu naar jouw situatie. Jij bent pas begonnen als ondernemer of je bent al iets langer bezig.

Je bent in ieder geval met een droom gestart, omdat je een fantastisch idee had. En je  was ervan overtuigd , dat je hiermee veel andere mensen zou kunnen helpen. En daarmee ook nog zelf een goede boterham zou kunnen verdienen. 😊

Op dit moment loop je een beetje vast en/of heb je nog veel vragen hoe je het beste verder kunt met jouw bedrijf.

Je hebt geen behoefte aan iemand, die jou precies gaat vertellen wat je moet doen, want daarvoor ben je geen ondernemer geworden.

Wel zou je het fijn vinden om te klankborden met iemand, die bereid is goed naar jou te luisteren. En die, door het stellen van de juiste vragen, jou aan het denken kan zetten. Daardoor  kun je de antwoorden op jouw vragen zelf geven!

Hoe ziet een Business Mentor traject eruit?

We gaan eerst eens met elkaar kennismaken.

  • Klikt het wel met elkaar? Als het tussen ons niet klikt, dan wordt het lastig om iets samen voor elkaar te krijgen, nietwaar?
  • Wat is precies de vraagstelling en die jij hebt?
  • Wat zou ik daar als Business Mentor in kunnen betekenen?
  • Welke stappen kunnen we dan nemen?
  • Hoe ziet dat in de tijd eruit?
  • Misschien zien we elkaar in de eerste periode wat vaker (1 of 2 keer in de week). En na een tijdje is het wellicht voldoende om via Skype contact te hebben. Uiteraard al naar gelang de behoefte van jouw kant.
  • Wat voor kostenplaatje zou daaraan hangen?
  • Etcetera.

Zo’n eerste (kennismakings-)gesprek is natuurlijk geheel vrijblijvend en gratis.

Nieuwsgierig geworden?

Lees de ervaringen van anderen en vraag een GRATIS KENNISMAKINGS-GESPREK aan.